Sulakyurt'ta tarım sergisi açıldı

Sulakyurt

Kırıkkale'nin Sulakyurt ilçesinde çiftçilere yenilikler gösteren tanıtım sergisi açıldı. Sergide tarımsal üretimde girdi olarak kullanılan, tohum, damızlık hayvan, gübre, ilaç, tarım makineleri ile yöresel olarak yetiştirilen üzüm, bal, kışlık kavun, karp

İLK DEFA YAPILDI

İlk defa Sulakyurt’ta bu tür bir serginin açıldığını açıklayan Sulakyurt Kaymakamı Harun Kazez, bu tür faaliyetin gelecek yıllarda fuar organizasyonu şeklinde yapmayı düşündüklerini söyledi. Bu tür faaliyetlerin çiftçinin bilgi ve görgüsünü arttırdığını ifade eden Kazez, “Sergi, Sulakyurt ilçesi ve Kırıkkale’nin tanıtımına büyük katkı sağladı. Serginin hazırlanmasında emeği geçenlere ve özellikle İlçe Tarım Müdürü İlker Demirci ve personeline teşekkür ederim.”dedi.

ÖNEMLİ BİR POTANSİYELE SAHİP

Sulakyurt ilçesinin bitkisel ve hayvansal üretim açısından önemli bir potansiyele sahip olduğunu belirten Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Recep Kırbaş, “Bu potansiyelin en iyi şekilde değerlendirilmesi gerekir.  Çiftçileriz, modern tarım teknikleri kullanılarak, bilinçli üretim yapılması gerekir. Kazançlı bir üretimin yapılabilmesi için pazarda talep gören sertifikalı fide, fidan ve tohumların kullanılmalıdır. Makine tarımdan yararlanarak üretim yapılması gerekir. Elde edilen ürünler, uygun pazarlama teknikleri ile pazarlanması önemlidir.  Bu amaçla üretimde kullanılan girdileri çiftçilere tanıtmak için böyle bir sergi açtık.”diye konuştu.

KATILANLAR

Sergiye, Sulakyurt Belediye Başkan V. Turgut Baki, Kırıkkale Üniversitesi MYO Organik Tarım Bölüm Başkanı Yrd. Doç. Dr. Taşkın Erol, Bitkisel Üretim ve Bitki Sağlığı Şube Müdürü Jale Ödemiş, Sulakyurt İlçe Tarım Müdürü İlker Demirci, Koyun Keçi Yetiştiricileri Birlik Başkanı M. Kürşat Ulusoy, Sulakyurt Ziraat Odası Bşk. Nurettin Ergazi, ilçe müdürleri, teknik elemanlar ve çiftçilerin katılımıyla gerçekleşti.



1

Liseli Gençler İftarda Buluştu

2

Limonata Günü’nde Limonatalar Başkan Türkyılmaz’dan

3

Kendisi küçük acısı büyük

4

Bina sayımızda Yüzde 59 artış

5

Ihlamur Çocuklar için Doğal bir antibiyotik

6

Ekmeğini klarnetten kazanıyor

7

Şehit yakınlarının duygusal ve mutlu günü